Nieuws

Hieronder vindt u het nieuws van het afgelopen jaar bent u nieuwsgierig naar het nieuws van voorgaande jaren klik dan op het gewenste jaartal onder dit bericht. 

Jan Veenhuis Haakarm systeem met zandcontainer

Op 2 Juli 2020 hebben wij een Jan Veenhuis Haakarm systeem met zandcontainer geleverd door Evax Vertrouwd Vakkundig in gebruik genomen. Het haakarm systeem systeem heeft een capaciteit van 30 ton en is o.a voorzien hydraulische triangel veering, extra grote Aftakas pomp en automatische smering.
De maar liefst 21 kuub grote zandcontainer is voorzien van aluminum dakluiken en hydraulisch achterschot.



Nieuwe Vervaet hydro trike

Afgelopen februari is onze nieuwe Vervaet hydro trike afgeleverd. Wij kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen weer gaat beginnen. Natuurlijk is onze machine weer voorzien van Trimble GPS wat bijdraagt aan de efficiency van de machine.



John Deere 6R 215 & 250

Vandaag twee nieuwe John Deere tractors afgeleverd door Geert-Jan De Kok BV een 6R 250 en daarnaast een 6R 215. Wat vinden jullie ervan?



Veenhuis Chopper

Momenteel hebben wij een uitbreiding op het gebied van bosbouw. 

Met de aanschaf van deze Veenhuis Chopper kunnen wij u ook helpen met het verwijderen van grassen en andere soorten begroeiing en dit direct afvoeren. 



Case 821G Loader

Afgelopen zaterdag is onze nieuwe aanwinst geleverd een Case 821G loader. Vandaag is hij al weer actief op de mais kuil



CHD Spuit & Fendt 516

Misschien heb je onze nieuwe combinatie al zien rijden!

Sinds enkele weken beschikken wij over een nieuwe CHD Spuit. Deze spuit is voorzien van Knikdisselbesturing, Sectieafsluiting met GPS, Verstelbare spoorbreedte door middel van de schuifas, heeft een inhoud van 4200 liter en een werkbreedte van 33 meter. 



Bemestingsproef maisland

Afgelopen week zijn we van start gegaan met het aanleggen van een proefveld voor het bemesten van maisland. 
Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van 4 verschillende methodes:

- Volleveldsbemesting – Ploegen
- Volleveldsbemesting – Spitten
- Rijenbemesting – Spitten
- Rijenbemesting

Via dit kanaal gaan we regelmatig updates verspreiden over de groei en voortgang van de proef. 



Bomen verwijderen uit de dommel

In opdracht van Waterschap de Dommel hebben we een aantal omgevallen bomen verwijderd uit de dommel. Deze bomen waren lastig te bereiken en hebben we doormiddel van onze Fendt 930 met lier uit de dommel gehaald.



Nieuwe FAE SSH-250 bosfrees

Loonbedrijf Roothans en Zn. heeft een nieuwe FAE SSH-250 diepfrees in gebruik genomen. Met een diepfrees kunnen bosgronden vol wortelen tot 50 cm werkdiepte gefreesd worden zodat er een homogene en bewerkbare teelt laag ontstaat. De 700 mm grote rotor beschikt over het type A smalle beitels met een agressieve werking. In combinatie met de tegenmessen aan de binnenzijde van de frees worden alle houtresten fijn gemaald. De machine is voorzien van een hydraulische achterklep met dozerblad voor een mooi egaal eindresultaat