Zaaien

Maïs 

Voor het zaaien van mais beschikken wij over een 8-rijige zaaimachine waarbij de trekker & zaaimachine voorzien zijn van GPS, hierdoor kloppen de sluitrijen precies. Ook zaait deze machine in de rij met gps. Dat wil zeggen dat de GPS ervoor zorgt dat de zaden in de rij op de goede afstand komen te liggen. Ook zijn elke twee rijen apart afsluitbaar zijn , waardoor overlap verleden tijd wat voor een zaadbesparing zorgt. Deze zaaimachine kan vloeibare kunstmest toedienen. Door deze vorm van kunstmest toebrengen wordt het sneller door het plantje opgenomen en zal het groeiproces in het begin sneller verlopen.

 

Een 6-rijige Monosem maïszaaimachine.

Deze machine beschikt over een computer, die ongeregeldheden tijdens het zaaien in de gaten houdt. Het inzaaien van en perceel gebeurt hierdoor snel en secuur. Tijdens het zaaien wordt er direct kunstmest in de buurt van de maïskorrel gezaaid, zodat het zaadje bij het kiemen meteen de ideale hoeveelheid meststoffen kan opnemen.  Het bedrijf kan de klanten, indien zij dit wensen, ook het maïszaad leveren.

 

Er is een onkruideg, waarmee het perceel geëgd kan worden vlak na het zaaien van de maïs.

 

Doorzaaimachine 

Vredo Agri Twin 358.07.5

Doorzaaien heeft de volgende voordelen:

• Bestaande grasmat wordt niet vernietigd

• Besparing op de hogere herinzaaikosten

• Geen verlies snede ruwvoer

• Er komen nieuwe grasrassen met een efficiëntere productie in de grasmat

• Gaten die vallen door uitwinteren of slijtage aan de bestaande graszode worden door goede grassen opgevuld i.p.v. door de slechtere grassoorten / onkruiden.

 

Gras/Graan/Erwten

Voor het zaaien van gras is er de beschikking over een Lemken Twinseeder.